Ingyenes és akciós online marketing eszközök a COVID-19  járvány alatt

Jó híreim vannak számodra, ha szeretnéd elkezdeni, vagy továbbfejleszteni az online marketinged. A világon számos nagy  cég segíti most a kis és közepes cégeket, köztük talán Téged is, hogy átvészeld vagy újragondold a digitális jelenléted.

A COVID-19 vírus okozta járvány ma még felmérhetetlen gazdasági károkat okozott a vállalkozásoknak világszerte. Máshogy más módon tudunk most kapcsolatban maradni a vevőinkkel, egymással. A jól működő, bevált és ismert marketing eszközöket, hasznos üzleti alkalmazásokat, kommunikációs platformokat tudod használni egy darabig ingyen, vagy nagyon kedvező feltételekkel.

Ami jól jöhet most az a Cisco Webex , ami egy olyan platform, amely videokonferenciákat, online találkozókat, képernyőmegosztást és internetes szemináriumokat kínál, megkönnyítve a kapcsolattartást a távmunkához, illetve képzésekhez is.

Hasonló lehetőség van még a Gotomeeting platformon is, hogy webináriumokat, konferenciákat, online oktatást, vagy értekezleteket tarthass.

Amit én most különösen fontosnak találok, azok az oktatási anyagok, illetve az online marketingedet segítő alkalmazások.

Ingyenes online marketing kurzus magyarul

A legtöbb és talán legjobb marketingtanfolyamok angol nyelvűek, de ez ma már nem jelent gondot.  Szerintem a legjobbaktól érdemes tanulni és ehhez nagy segítség ma már, hogy a Google fordító fejlődése az utóbbi időben egyre jobb minőségű szöveget ad. Úgyhogy érdemes nem a hazai szakma átszűrt, adagolt információiból válogatni, hanem egyből az eredetiből szemezgethetsz. Elsőként az egyik kedvencem.

Ingyenes SEO és tartalommarketing kurzusok online

A MOZ Akadémia ingyenessé tette az összes online kurzusát 2020.május 31-ig

Mi találsz itt? Egy nagyon jól összeválogatott, tematikus képzési  anyagot, mellyel az alapoktól egészen a finom szakmai fogásokig tudod elsajátítani a keresőoptimalizálás folyamatát. Szánj rá magadnak időt a májusból, én is ezt teszem, hiszen a SEO az online marketing egyik legdinamikusabban változó része.

Ezen felül az  oldalon találsz  még ingyenes SEO eszközöket is, melyeket már a tudásod birtokában értelmesen és hasznosan tudsz kihasználni. Érdemes erre a lehetőségre lecsapni, mert ami itt most megtanulhatsz, abból folyamatosan tudsz profitálni. 

Komplex marketingrendszer, webinárium felülettel 2 hónap ingyen

A marketing automatizálás terén egyik piacvezető alkalmazás a Getresponse is meghosszabbította az ingyenes időszakot, így 2 hónapig használható a teljes felület ingyen!

Egy felületen élvezhetők a webináriumkészítő, az e-mail és egyéb online marketing funkciók, melyekkel rendszert tudsz építeni és működtetni.

A webináriumok integrálódnak az e-mail marketing rendszerbe, landing oldalakba, így  tudsz résztvevőket toborozni, melyekből könnyen válhatnak ügyfelek. Haladó szintű e-mail kampányokat tudsz létrehozni, mellyel komoly listákat, funneleket lehet építeni. Őszintén szólva ez nem a teljesen kezdők számára készült, de ha vannak jó ötleteid, akkor lépésről lépésre segít a megvalósításban. Termelhetsz vele annyit 2 hónap alatt, hogy megérje akár a későbbiekben is használni. A statisztikái is nagyon jók, tudsz elemzést végezni, optimalizálni. 

Hootsuite social média platform ingyen és kedvezményesen

A COVID-19 globális gazdasági hatásaira reagálva a Hootsuite július 31-ig ingyenes hozzáférést kínál a professzionális csomagjához, hogy segítse a kisvállalkozásokat és a nonprofit szervezeteket kapcsolatban maradni ügyfeleikkel és partnereikkel, követőikkel.

A világ egyik vezető digitális marketing és social média platformja most 10 profil kezelését kínálja egy helyen, egy jelszóval. Segítségével tervezhető, ütemezhető a képek, posztok, videós tartalmak kezelése, mérése. 

Mailchimp kedvezmények

Az egyik legnépszerűbb hírlevélküldő és marketing platform, a Mailchimp is lépett, hogy a kisvállalati ügyfeleket segíthesse. 10 millió dollárt ad azoknak a kisvállalkozást vezető ügyfeleinek, akik továbbra is használni akarják a Mailchimp platformját, de valamilyen pénzügyi támogatásra van szükségük.

Hotjar ingyen 90 napig

Ha már van weboldalad, de tudni szeretnéd, hogyan viselkednek rajta a látogatók, mit néznek, mire és hol kattintgatnak, meddig görgetnek – akkor ezt az alkalmazást érdemes feltelepíteni a weboldaladra. A Hotjar egy viselkedés-elemző szolgáltatás, amely segít megérteni, hogy az emberek miként lépnek kapcsolatba az adott weboldallal.

Hőtérképeket, munkamenet-felvételeket és mélységi görgetés felméréseket láthatsz vele. Az adatok felhasználásával javíthatod felhasználói élményt, és további ügyfeleket, vásárlókat szerezhetsz. Eddig csak egy hónapot adtak, ami a mérésekre elég. A 3 hónap már az optimalizálásra is elég lehet.

A végére hagytam az nagy dobást: profi webshop bérlés ingyen 3 hónapig

Mindez, amit fentebb írtam szinte  semmit sem ér, ha nincs egy olyan profi webshopod, ahol ki tudod szolgálni a vevőidet.  A jó hír az, hogy a  gazdasági mélyrepülés, a válság csökkentésére a világ egyik legnagyobb webshop bérbeadója is lépett egyet.

Azok számára, akik most indulnak el az online értékesítéssel, akik a járvány miatt kénytelenek voltak bezárni a boltjukat, jelentős segítség egy ingyen webshop bérlés.

Tehát a Shopyfy ajánlata mindent visz: a legnehezebb első három hónapod ingyen lesz.

Még egy gondolat, mielőtt nekivágsz 

Az online marketingben fontosak a célok. A te céljaid. Ezek csupán eszközök, segítségek, tudásanyagok, de az, hogyan lesz NEKED neked ebből szabad szemmel is jól látható hasznod, az már egy másik kérdés. Azt, hogyan tervezd meg az eléréseid, mi a fontos, mi az, ami nélkül nem megy majd az értékesítés – ezek sajnos nem mondják meg. 

Be fog indulni nálad is a “játékbolt effektus” vagyis mindent ki szeretnél próbálni, kapkodsz ide-oda, de végül nem mélyedsz el egyikben sem igazán és a végén nem azt kapod, amit szerettél volna. De lehet másképp is.

Beszéljünk meg egy online marketing tanácsadás időpontot, amikor azt nézzük meg, hogyan juthatsz el a vevőidhez, hogyan tudsz magasabb piaci eléréseket, jobb konverziókat hozni. Lehet, hogy a járvány nem válságot, hanem egy nagy lehetőséget, új utakat hoz el a számodra!