A Google szakértők 10 trükkje

Google Ads hirdetés

Az alábbiakban olvasható 10 trükk szerepel minden Google szakértő fegyvertárában, de fontos tudnod, hogy ezek tényleg csak az alapvető dolgok, mely nélkül elképzelhetetlen sikeres Google Ads kampány és ezek nélkül jó eséllyel pénz nyelő gépezetté válik. A 10 trükkön túl még számtalan fontos beállítás van, melyeket alkalmazva lényeges mértékben megnövelhető a hirdetések által termelt bevétel a hirdetésekre szánt költségek mellett.

 1. A Google fiók beállítások a legfontosabbak!
  Nagyon sok fiókszintű beállítási lehetőség van a Google Ads rendszerében, melynek tervszerű beállításával elkerülhető, hogy olyan helyeken is megjelenjenek a hirdetéseink ahol nem szeretnénk, illetve olyan keresési kifejezésekre is megjelenjünk a keresőben ami a költségkeret pazarlásához vezethet.
 2. Használjunk konverzió követést, mindent mérni kell amit csak lehet!
  Ha vásárolni lehet a weblapon, fontos, hogy a vásárlások értékét is mérjük, ne csak a vásárlások számát, hiszen ez alapján tudsz a legjobban optimalizálni. Ideális esetben a vásárlások összegét a Google Analytics küldi a Google Ads-nek, amennyiben minden jól van beállítva. Ha nincs vásárlási lehetőség, akkor az űrlapok kitöltését kell mérni, pl feliratkozás, kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés. Ezen kívül nagyon hasznos mérni a telefonszámra kattintást, illetve e-mail címre kattintást is, hogy pontosan láthassuk az eredményeket.
 3. Webáruház hirdetés esetén használjuk a Performance Max kampánytípust!
  Ez a kampánytípus a Google Merchant Centerbe feltöltött feed alapján hirdeti a termékeinket és a Google mesterséges intelligenciáját használja a kampányok teljesítményének fokozásához.
  Megjegyzés: természetesen nem csak webáruházak használhatják ezt a kampány típust
 4. Keresési hálózatos kampányaidban mindig használj kizáró kulcsszavakat is!
  Az esetek többségében sok más keresési kifejezésre is megjelenik a hirdetésed, nem csak az általad megadott kulcsszavakra, ez alapvetően jó dolog amenyiben kontroll alatt tartod a kulcsszó egyezési típusok tudatos használatával és a kizáró kulcsszavakkal.Példa: felvetted a „barna cipő” kifejezés egyezésű kulcsszót, ami alapvetően jó lehet, mert ha valaki arra keres, hogy: menő barna cípő, vagy barna cipő webshop akkor megjelenik a hirdetésed, de tegyük fel hogy csak női cipőket árulsz így nem szeretnél megjelenni ha valaki beírja, hogy „férfi barna cipő” tehát fel kell venned kizáró kulcsszónak azt, hogy „férfi” így bármilyen verzióban keres valaki férfi cipőt, nem fog megjelenni a hirdetésed, ezáltal csak azoknak jelensz meg aki potenciális vásárlód.
 5. Csoportosítsuk a kulcsszavainkat és a hirdetéseinket témakör szerint külön hirdetéscsoportba!
  Nagyon fontos, hogy a hasonló kulcsszavak külön hirdetéscsoportba kerüljenek, így a fenti példánál maradva az pl: egyik hirdetéscsoportba a tépőzáras cipők és ezzel kapcsolatos kulcsszavak kerüljenek, a másikba a futó cipők, a harmadikba a tenisz cipők és így tovább.
 6. Minden hirdetéscsoportba egyedi hirdetésszövegeket írjunk!
  A reszponzív hirdetések esetén minél több címsort és leírást írjunk egy hirdetésbe, ezt fogja a rendszer optimalizálni olyan variációkban, hogy a kampányunk elérje célját és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Nemcsak a mennyiség fontos, hanem a minőség is, ezért ügyeljünk arra, hogy a hirdetésben szereplő szövegek mindenképpen tartalmazzák azokat a kulcsszavakat amit felvettünk a hirdetéscsoportba.
  Példa kulcsszó: tépőzáras cipő. Példa címsor 1: Tépőzáras cipők webáruháza
 7. A hirdetés linkje mindig a lehető legrelevánsabb aloldalra mutasson!
  Sokan elkövetik azt a hibát, hogy minden hirdetésszöveg ugyanarra a linkre mutat, a főoldalra.
  A weboldal látogatói számára ez a lehető legrosszabb megoldás, mert még keresgélniük kell a weboldalon azt amiért eredetileg kattintottak, ami megnöveli a visszafordulási arányt és csökkenti a lehetséges vásárlásokat.
 8. Használd az extra megjelenési lehetőségeket is, vagyis a hirdetésbővítményeket!
  Hirdetés bővítmények segítségével sokkal több információt tudunk átadni és a hirdetésünk is látványosabb lesz, mert sokkal több helyet foglal majd el a találati listában. A hirdetés relavanciáját, az átkattintási arányt és nem utolső sorban a konverziós arányt is növeli.
  A hirdetés bővítmények Fiók, Kampány és hirdetéscsoport szinten is létrehozhatóak, ezért minden szinten a lehető legrelevánsabb bővítményeket kell létrehozni.
 9. Használd ki a hirdetés ütemezést!
  Csak akkor futtassuk a hirdetéseinket, amikor a cél közönség nagy valószínűséggel vásárolni fog.
  Ahhoz, hogy ezzel kapcsolatban jó döntést hozzunk minimum 3 hónapra visszamenőleg ellenőrizzük
  hogy milyen napokon, mely órákban teljesít jól az adott kampány. Szűrjük ki azokat az időszakokat, amikor nincs konverzió, illetve nagyon magas a konverzió ára, de webshop esetén vegyük figyelembe a befektetésarányos megtérülést is. Ezeket a statisztikákat a kampány nevére kattinva érjük el a Hirdetésütemezés menüben, illetve a Jelentések készítése –> Előre meghatározott jelentések –> Idő menüpontban.
 10. Koncentrálj a megfelelő mutatószámokra!
  Talán meglepő lehet, de webáruház esetén nem számít a Költség/Konverzió, hiszen irreleváns a megtérülés (haszon) szempontjából. Emiatt a Költség, Konverziós érték és a Konverziós érték/Költség mutatók a legfontosabbak egy webshop esetén, hiszen így tudhatjuk meg azt, hogy adott hirdetési költségből mennyi bevételt sikerült szerezni.
  Amennyiben egy konverziónak nincs meghatározható értéke (pl ajánlatkérés, feliratkozás, stb) akkor Költség/Konverzió lesz a legfontosabb mutató, ami az eredményességet jelzi.

Lehet, hogy úgy érzed, hogy a fenti feladatok túl bonyolultak, esetleg időigényesek, de valóban elengedhetetlen hogy jók legyenek az alapbeállítások, és minimum hetente egyszer 2-3 órán keresztül végignézd az összes beállítást, statisztikai adatot 7-14-30 napra visszamenőleg, majd a levont következtetések alapján folyamatosan optimalizáld a beállításokat, hiszen egyetlen jó beállítás nem lesz folyamatosan jó, azon rendszeresen finomítani kell.
A Google hirdetés kezelés szolgáltatásunk segítségével levesszük ezt a terhet a válladról, folyamatosan kihozzuk a maximumot a kampányokból.
Ha felkeltettük érdeklődésedet kérd neked szóló, egyedi árajánlatunkat!
ÁRAJÁNLAT KÉRÉS