Top 5 kötelező olvasmány és oktatóanyag Google Ads hirdetőknek

adwords oktatás

 
Ha már egy ideje hirdetsz a Google Ads rendszerén keresztül, jól jöhet néhány követendő blog és portál, ahol nemcsak az újdonságokról, hanem egyéb praktikus megoldásokról és beállításokról is tudsz olvasni. Összeszedtük a legnépszerűbb 5 olyan felületet, amiket még az AdWords-ös szakembereknek is kötelező követniük!

Top 5 kötelező olvasmány és oktatóanyag Google Ads hirdetőknek
Az AdWords saját blogja angol nyelvű, szükséges hozzá angoltudás, ez elmaradhatatlan, aki ebben a szakmában dolgozik. Persze, ha most akarod kezelni az újdonsült AdWords kampányodat, akkor is nagyon hasznos kis portál az AdWors saját blogja. Híreket, tippeket, új információkat osztanak meg az olvasókkal.

AdWords kampány kezelés
Ezen a linket eléred a legfontosabb új funkciókról szóló híreket. Hónapokra lebontva visszanézheted, hogy mit hagytál ki, esetleg neked mi jöhet még jól, mit próbálhatnál ki. Érdemes folyamatosan figyelni. Ha még ismerkedsz az AdWords rendszerével, és rengeteg kérdés még megválaszolatlan, akkor itt érdemes elindulnod. A súgó szó szerint minden kérdésre választ ad, mi miért és hogyan működik. 

Top 5 kötelező olvasmány és oktatóanyag Google Ads hirdetőknekSzintén angol nyelvű portállal van dolgunk, viszont tömérdek mennyiségben olvashatsz mindenről, ami az AdWords vagy a Facebook kampányokat illeti, ezenkívül keresőoptimalizálás, mobil oldalak és mobil marketing. Érdemes feliratkozni a hírlevelükre! Biztosan nem fogsz unatkozni, amint megkapod a leveleket. Ami nagyon fontos az ilyen témakört képviselő portáloknál, hogy nagyon informatív és igényes minőségben gyártják a kontentet. Sok a best practise, tehát a már jól bejáratott tippekről és trükkökről tudhatsz meg többet, amit később Te is megvalósíthatsz a saját kampányaidnál.

Top 5 kötelező olvasmány és oktatóanyag Google Ads hirdetőknek
Ezen a linken pedig egy olyan videó blokkokból álló oktatóanyagot érsz el, ami egy kezdő hirdetőnek kiváló lehet az első lépéseket illetően, ugyanis teljesen az alapoktól építik fel a tananyagot. A marketing célokról, a kampány indításához szükséges fontos kérdésekről tanulhatsz, amely során Te is meg tudod válaszolni ezeket a saját céged szempontjából nézve. Szintén igényes ez a workshop a Google részéről, amin keresztül egy első hirdető számos információ és segítség birtokába jut.

Top 5 kötelező olvasmány és oktatóanyag Google Ads hirdetőknek
Ebben a tudásanyagban a hirdetésbővítményektől a számlázási beállításokon át a Google csapatával való kapcsolatfelvételig; minden témakörben találsz videókat. Ha még nem hoztál létre AdWords-fiókot és kampányt, találsz olyan oktatóanyagot, ahol részletesen megmutatják ennek mivoltját. Kezdő AdWords-ösök figyelmébe is ajánljuk!
Google oktató anyagok profiknak
A Google Academy for Ads rendszerében nem csak a kampány kezeléshez szükséges ismereteket szerezheted meg, de itt van lehetőség megszerezni a hivatalos Google szakértői minősítéseket, tehát nemcsak felkészít, hanem vizsgázhatsz is ugyanitt.
google academy for ads